De Geboorte van Ginger: Ons Mascotte Avontuur
mei 28, 2024

Afgelopen week mochten we dan eindelijk onze Ginger in de armen sluiten. We nemen jullie mee door het proces vanaf de beslissing om een mascottepak te maken tot de uiteindelijke levering en onze plannen voor de toekomst.

Met een beperkt budget dachten we eerst na over het zelf maken van Ginger. Lana’s moeder is erg creatief, heeft een naaikamer en is bekend met verschillende technieken zoals wolvilten. Het idee was geboren. Begin februari 2024 startten we met brainstormen over vormen en materialen. Al snel realiseerden we ons dat het een enorme klus zou worden en dat het resultaat waarschijnlijk niet professioneel genoeg zou zijn. We wilden een professioneel uitziende mascotte die ons merk goed vertegenwoordigt.

Maar, hoeveel zou een professioneel pak kosten? We doken in de wereld van merchandisers en mascottebouwers en vonden tientallen bedrijven in Nederland. We vroegen offertes aan met een paar cruciale vragen:

  • Waar wordt het gemaakt?
  • Wat is de levertijd?
  • Hoeveel kost het?

We zochten vooral naar een bedrijf dat hart heeft voor wat wij doen en waar KLOMP! Kids voor staat. Eén bedrijf sprong eruit door hun vriendelijkheid en toewijding. Bovendien was dit de enige partij die niet in China produceerde, maar in Polen. Geen enkele offerte was lager dan 2500 euro, maar bij het bedrijf van onze voorkeur kostte het goedkoopste pak 3000 euro. Het kon op tijd geleverd worden, wat voor ons essentieel was omdat we de KLOMP! Kids App medio juni 2024 willen lanceren.

Na overleg besloten we ervoor te gaan. Het Ginger-pak zorgt ervoor dat kinderen Ginger in levende lijve kunnen ontmoeten en aanraken. Onze app richt zich op buitenactiviteiten en spelletjes, dus dit leek ons een onmisbaar onderdeel. Het pak zou ons helpen op te vallen, mensen te inspireren en de app te ontdekken.

De salesmanager van het bedrijf nam ons telefonisch door het proces. We bespraken alle mogelijkheden en dankzij onze animaties en illustraties was er een kant-en-klaar ontwerp met zelfs een 3D-model van Ginger. Na de aanbetaling op 12 februari konden ze starten.

En toen was het stil… Februari ging voorbij, maart ging voorbij. Elke keer dat we naar een statusupdate vroegen, werd ons verteld dat ze bezig waren met de productieschets. Begin april ontvingen we eindelijk de eerste schets. Het was een oranje pak met een hoofd, maar leek meer op een leeuw dan op onze egel Ginger. Zijn stekels op zijn rug ontbraken omdat het pak en het hoofd los waren. De communicatie met het projectmanagement was onverschillig en er kwamen geen oplossingen.

We waren ontzettend teleurgesteld en geïrriteerd. Uiteindelijk kwamen ze met een oplossing: een ander type pak dat in zijn geheel aangetrokken kon worden, zodat Ginger zijn stekels kon krijgen, als een echte egel. Niet de meest charmante uitvoering, maar het was de enige oplossing. Ze hadden ook maar één oranje kleur, wat opnieuw een teleurstelling was.

We hadden bijna de hoop opgegeven, maar een lang telefoongesprek met de projectmanager bracht verandering. Er werd benadrukt hoe belangrijk dit voor ons was en dat de dienstverlening onder de maat was. In een laatste sprint gaven ze de benodigde aandacht. De productieschets werd goedgekeurd en het pak zou binnen drie weken geleverd worden. Op 15 mei kwam het eindelijk binnen.

We proberen alle frustraties en ontevredenheid over het proces los te laten en Ginger te verwelkomen. De reacties van mensen om ons heen waren fantastisch; ze vinden hem geweldig! Het pak is netjes uitgevoerd, stevig en professioneel. We hebben een gemiddelde maat genomen, zodat iedereen het aan kan.

Ginger hoort nu bij ons en we hopen veel kindjes aan het lachen te maken. We willen hem inzetten voor content in de app, festivals en scholen bezoeken en misschien zelfs verjaardagsfeestjes nog leuker maken.

We zijn enorm blij met onze Ginger en kijken uit naar alle avonturen die we samen zullen beleven!

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTRESSEERD IN ...

KLOMP! Kids - MAKES YOU WONDER

Onderdeel van KLOMP! Animation and Production B.V. Eendrachtsweg 42-2 - 3012 LD Rotterdam 010 - 311 0051  hello@klompkids.com
UPDATE JUN 2024