VAAK GESTELDE VRAAG

Wanneer we dezelfde vraag vaak gesteld krijgen, verstrekken we gezamenlijk antwoord. 

HEBBEN JULLIE KLEURPLATEN VAN GINGER?

We krijgen vaak de vraag of we kleurplaten van Ginger kunnen produceren voor kinderen om in te kleuren. Wat een leuk verzoek! Natuurlijk. Klik op de groene vraag in het vierkantje voor de kleurplaten. Daar kan je verschillende kleurplaten downloaden, een keuze maken, printen en kleuren. Laat je ons het resultaat zien?

Veel plezier!

WAAROM EEN APP?

Voor ons volwassenen ziet de wereld van vandaag er heel anders uit dan toen wij zelf kind waren. We praten snel en nostalgisch over de tijden van buitenspelen, je vervelen en moeite doen. Volwassenen bankieren, doen boodschappen, socializen, daten en werken tegenwoordig digitaal. Kinderen volgen roosters, maken huiswerk en worden digitaal geëntertaind. Waar je ook kijkt, de technologie is overal om ons heen. En de wereld is met de dag kennisintensiever en vooruitstrevender op technologisch gebied terwijl we allemaal ons best doen om in contact te blijven met de echte wereld in ons en om ons heen.

Kunnen we hier nog van wegblijven en willen we hier van wegblijven? KLOMP! Kids omarmt de technologie, mits het ons niet beheerst of controleert. Onze overtuiging is dat we technologie slim kunnen benutten en omzetten naar iets wat onze kinderen kan inspireren, verwonderen en leren tijdens hun ontdekkingsreis door het leven voor een zinvolle verbinding met je zelf en de wereld om je heen. Maar wij beseffen dat het digitale tijdperk te ver is doorgeschoten en dat er gevaren zijn in snelle, onbegeleide en niet integere aanpak. Het is belangrijk dat we kritisch en alert zijn, vooral als het om kinderen gaat. Hier rust een aanzienlijke verantwoordelijkheid op onze schouders, evenals op die van de ouders. Dit heeft daarom onze volste aandacht en toewijding bij elke stap die we tijdens de ontwikkeling nemen.

WORDT DE KLOMP! KIDS APP EEN SOORT SQULA 2?

Er zijn eigenlijk twee antwoorden. Het eerste is nee. Squla is fantastisch! En een verlegstuk van het onderwijs, een online game voor kinderen om na school de lesstof van school te oefenen. Dat vormt de basis van wat Squla vandaag de dag is. KLOMP! Kids App richt zich juist op onderwerpen die op veel scholen worden verwaarloosd of zijn wegbezuinigd. Onderwerpen die van levensbelang zijn en kritisch onderzocht mogen worden met nieuwsgierigheid, onbevangenheid en verwondering. Een app waarin ieder kind op zoek kan gaan naar zijn of haar waarheid binnen verschillende onderwerpen, zoals lichaam, ziel, wereld, ondernemen, voeding, creatie. Eigen waarheid overstijgt goed of fout. Wat ook een wezenlijk verschil is, is dat Squla gebruikmaakt van schoolsubsidies vanuit de overheid om elk schoolgaand kind de lesstof te kunnen aanbieden. KLOMP! Kids is onafhankelijk en wordt volledig gecreëerd en gefinancierd door de maatschappij zelf.

Het tweede antwoord is ja. Squla is een groot succes en de grootste verstrekker van aanvullend onderwijs in Nederland. Ruim 200.000 kinderen oefenen en spelen Squla vanuit huis en meer dan 600.000 kinderen via hun basisschool. KLOMP! Kids heeft de ambitie een groot succes te worden voor elk kind, maar dan met onderwerpen die op scholen blijven liggen. En geloof ons, het zijn er héél veel. Wist je dat Squla opgericht is door een vader? In 2010 met het doel om onderwijs aansprekender en persoonlijker te maken. De KLOMP! Kids App is geboren uit de creatieve geesten van een moeder en vader, gedreven door de wens om kinderen bewust te maken van de eindeloze wonderen binnen henzelf en om hen heen. En wordt momenteel gecreëerd door wondergezinde ouders, professionals en …kinderen zelf.

Krijgt het kind dit al op de basisschool?

Simpel antwoord

JA: Squla

NEE: KLOMP! Kids

WANNEER KUNNEN WE DE KLOMP! KIDS APP DOWNLOADEN?

KLOMP! Kids-app is 100% maatwerk. We zijn goed op weg, maar er is nog een weg te gaan. We delen graag de stappen met jullie die we al hebben bewandeld en de stappen die voor ons liggen. We zijn heel voorzichtig met het noemen van de datum wanneer jullie de app daadwerkelijk kunnen gaan gebruiken. Wij doen dit voor het eerst en komen (dagelijks) uitdagingen tegen die we met veel moed en liefde aangaan. We streven ernaar om de app voor de zomer van 2024 in de appwinkels aan jullie te introduceren. En wij, net als jullie, kunnen niet wachten tot het zover is. We doen het goed of we doen het niet.

KLOMP! Kids - MAKES YOU WONDER

Onderdeel van KLOMP! Animation and Production B.V. Eendrachtsweg 42-2 - 3012 LD Rotterdam 010 - 311 0051  hello@klompkids.com
UPDATE JUN 2024